Gud eller Mammon?

1266762

Er avgjørelsen om å øke antallbommer og økning av  avgiften med 50% preget av respekt og erkjennelse av likeverd? Neppe, spør du meg fordi denne økninger er svært usosial og rammer de som har minst i Kristiansand, skriver artikkelforfatteren.

Kristelig Folkeparti i Kristiansand er i ferd med å bevege seg bort fra sitt egent verdigrunnlag.

KNUT ERIK SEVERINSEN

OPPDATERT: 28.SEP. 2016 08:08

PUBLISERT: 28.SEP. 2016 08:08

Bompengesaken i Kristiansand er for tiden en het potet. Sosiale medier koker, det diskuteres over en lav sko denne økningen i den lokale skatten. Kristelig Folkeparti, sammen med Høyre og Arbeiderpartiet, er de store pådriverne for å øke. I bunnen ligger selvsagt belønningspakken fra staten på mer enn én milliard kr.

Samtidig vet vi at det i Kristiansand er ca 2000 barn som lever under definisjonen fattigdom. For øvrig er det på landsbasis mer enn 90.000 barn i denne kategorien.

Opp mot 10.000 fattige i Kristiansand

Nå er det ikke barna i seg selv som er fattige, men selvsagt hele familien. Da blir tallet et helt annet, kanskje så mye som 500.000! Leker man litt med tallene så kan det opp mot 10.000 fattige i Kristiansand kommune!

Kristelig Folkeparti har vært og er en stek maktfaktor i kommunen. Hvis man leser partiets verdigrunnlag undres man over om KrF Kristiansand er på vei bort fra sitt eget verdigrunnlag styrt av Mammon? Mammon er i dette tilfelle denne belønningspakken som staten ønsker å kjøpe politikerne i Kristiansand med, med noen unntak.

LES OGSÅ

LES OGSÅ

Jeg har sakset litt fra Kristiansand KrF sitt valgprogram for denne perioden og leser følgende, sitat: «Nestekjærlighet: Nestekjærlighet gjelder alle mennesker, uavhengig av hvem de er og hvor de bor. Alle mennesker har samme verdi. Avgjørelser som berører andre mennesker må være preget av respekt og erkjennelse av likeverd. Det kristne menneskesynet forplikter oss til en radikal og grenseløs solidaritet».

Respekt og erkjennelse av likeverd?

Mitt spørsmål da må bli: Er avgjørelsen om å øke antall bommer og økning i avgiften på 50 prosent preget av respekt og erkjennelse av likeverd? Neppe, spør du meg, fordi denne økningen er svært usosial og rammer de som har minst i Kristiansand!

LES OGSÅ

Så ser vi i samme avsnitt i KrF sitt verdigrunnlag at «Det kristne menneskesynet forplikter oss til en radikal og grenseløs solidaritet». Jeg må igjen stille spørsmålet: For hvem gjelder denne solidariteten? Det kan neppe være de som i dag kommer under fra det som defineres som fattigdomsgrensen!

Siden KrF i Kristiansand er en så stor maktfaktor undres jeg over om de sier noe og gjør noe helt annet. I sammen valgprogram som jeg siterer fra her så kan vi lese følgende: «Godene må fordeles rettferdig ut fra det kristne og humanistiske menneskesynet om at alle mennesker er like mye verdt». Vel, siden det er opp mot 10.000 fattige i Kristiansand kommune kan ikke dette være annet enn valgflesk.

Ville nok snudd seg i graven

Jon Lilletun, vår kjære, ærlige og meget avholdte politiker, ville nok snudd seg i graven om han hadde fått vite hvordan de lokale KrF-politikerne i dag oppfører seg politisk. Vi kan alle lese i denne avisen og på sosiale medier at KrF lokalt faktisk begynner å forstå at denne økningen kanskje ikke er i samsvar med deres eget verdigrunnlag. Man begynner forsiktig å strø om seg med forslag som at kanskje noen småbarnsforeldre skal få litt mindre å betale i barnehagen, som et lite plaster på såret. Patetisk, spør du meg. At gode, kristne mennesker kan identifisere seg med KrF i Kristiansand er mer og mer uforståelig. Gode kristne gjør ikke hverdagen verre for folk! Jeg undres over hva som driver dem, Gud eller Mammon?

Link på innlegget HER

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s