400.000 underskrifter mot bompenger

image

Bompengeopprop rundt om i landet har rundet 400.000 underskrifter, og det er opprettet minst 65 facebooksider for motstand mot bompenger, ifølge Klassekampen.

ROGALANDSAVIS

Av Caroline T. Gilje og NTB

Motstanden mot bompenger fortsetter, og ikke bare på Vestlandet. Ifølge en oversikt Klassekampen har laget, har bompengeopprop rundt om i landet rundet 400.000 underskrifter, og det er opprettet minst 65 facebooksider for motstand mot bompenger.

Frode Myrhol i «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» (FnB) har varslet at han åpner for å stille til valg også i andre deler av landet, skrev RA i mars. I Sarpsborg og Fredrikstad, der over 1.000 mennesker tirsdag demonstrerte mot bompenger, forteller initiativtaker Kirsti Nelvik at de allerede har diskutert muligheten, melder NTB.

image (1)

Frode Myrhol i FnB.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Stiller med valgliste i Sola

– Den mobiliseringen vi ser mot bompenger både på Facebook og ulike nettbaserte opprop, er helt unik. Jeg ble veldig overrasket da jeg så omfanget Klassekampen presenterer, sier professor i samfunnsgeografi Håvard Haarstad ved Universitetet i Bergen til avisen.

Neste høst stiller FnB med valgliste også i kommunevalget i Sola.

– Sola FnB oppfordrer folk i Sola til å være med å delta aktivt i vår motstand mot Bypakke Nord-Jæren. Den nye bomringen vil få store konsekvenser for innbyggerne i Sola kommune, melder partiet i en pressemelding fredag.

Varsler aksjon

Tirsdag 18. september skal de aksjonere mot bomstasjonen på Tanangerveien ved Baker Hughes.

– Innbyggere i en bydel vil bli belastet med doble bompengekostnader opp mot 30 000 kroner per bil, mens andre bydeler slipper. Eiendommer i Tananger vil forringes i verdi og i en bydel med mange nye boliger og unge i etableringsfasen med allerede høy belåning får en betydelig merkostnad, heter det i pressemeldingen.

FnB stilte til sitt første kommunevalg da de i Stavanger fikk inn tre representanter i bystyret ved valget i 2015, og ferske målinger indikerer at de kan være i ferd med å få en representant også på fylkestinget i Rogaland etter neste års valg.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s