Stor mobilisering mot bompenger.

1a01edf5-0a8a-4537-84a2-8afc417f80ce

Det ble ikke spart på kruttet da bompengemotstandere tirsdag talte til et så godt som fullsatt Øvre Torv i Kristiansand.

KRISTIANSAND: – Dersom ikke Jørgen Kristiansen stemmer nei til økte bompenger, må dere stryke ham eller stemme på et annet parti enn KrF ved neste valg. Det samme gjelder for Mette Gundersen i mitt eget parti som er Arbeiderpartiet, tordnet den profilerte bompengemotstanderen Nils Nilsen.

Han etterlyste ærlighet fra politikere som sier at de er mot bompenger, men likevel sier ja når det kommer til stykket.

– Folkeopprør

Stian Storbukås gledet seg over at en nå ser et folkeopprør mot økte bompenger over hele landet, og at dette nå også har spredt seg internt i de etablerte partiene.

e0b46ca3-c452-4a7a-a26b-ffedc7bf5f32

Stian Storbukås (Frp) kalte det politisk galskap å bruke så mye penger på nytt Gartnerløkka-kryss.
 Torbjørn Witzøe

– Det er galskap å bygge et Gartnerløkka-kryss som koster 2,5 millioner kroner meteren. Vi trenger ikke en Rolls-Royce-løsning, men må sette tæring etter næring, sa han og fortsatte:

– Vi kan ikke bygge en mur rundt byen for at de med best råd får skal få bedre plass på veien.

e6a863d9-3adc-4041-af52-12d0f3582adb

Daglig leder Erik Rostoft i Sørlandsparken Næringsforening sa at dugnadsånden og bilistenes vilje til å spleise på bedre veier stopper når familieøkonomien ødelegges og etableringer av nye arbeidsplasser trues.

– Sørlandsparken med sine 425 bedrifter og 6000 ansatte lever av kundetilstrømming. Mister vi 10 prosent av kundene vil over 500 arbeidsplasser være truet, argumenterte han.

7d9abe61-a821-44e7-9083-e26279295c92

Vil rive bommene

Størst applaus fikk utvilsomt Vidar Kleppe som åpnet med å si at ordfører Harald Furre kom til å svette hardt på valgdagen 9. september 2019. Deretter fulgte han opp med å angripe Frp for å administrere den rekordstore bompengeinnkrevingen i Norge.

– Vi vil ikke bare si nei til 11 nye bommer og 50 prosents taksøkning, men vil rive bommene som allerede står der, tordnet han.

d1c00696-d88f-46ce-a83f-71c896d0f0ca

Lover nye aksjoner

Etter demonstrasjonen smilte styremedlem Knut Erik Severinsen og leder Makvan Kasheikal i aksjonen Nei til flere bomstasjoner i Kristiansand om kapp. De mente begge at et oppmøte på nærmere 800 viser hvor stor motstand det er mot en ny byvekstavtale som innbefatter økt bompengeinnkreving.

– Vi planlegger flere nye aksjoner i tiden framover. Blant annet vil vi organisere en kjør-sakte-aksjon, sier Knut Erik Severinsen.

Aksjoner flere steder

Tirsdag var det også demonstrasjoner mot bompenger i Drammen og Fredrikstad. I Drammen begynte en kjør-sakte-aksjon fra Gulskogen til Brakerøya klokka 16 tirsdag ettermiddag. Målet var å lamme rushtrafikken.

I Fredrikstad var det demonstrasjonstog fra Stortorvet til Rådhuset tirsdag kveld.

– Nei til bompenger – nok er nok, ropte demonstrantene som der hadde møtt opp.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s