Bred enighet blant politikere!!

 

Aksepterer mer i bomavgift og flere bommer

Det er bred enighet blant politikerne i Kristiansand om at det trengs både flere bommer og høyere avgifter. Pengene skal blant annet gå til å sponse bussbilletter.

KJETIL REITE

 

KRISTIANSAND: – Vi er helt tydelige på at bompenger også må gå til å drifte kollektivtrafikken, hvis ikke får vi et dårligere tilbud, sa Trond Blattmann (Ap) på onsdagens formannskapsmøte.

Der ble den nye bymiljøavtalen diskutert. Og selv om det fortsatt er stor usikkerhet om hvordan avtalen blir, synes det å være flertall for en del hovedtrekk:

 • Dagens sats i bomstasjonene må betydelig oppfra dagens nivå med 21 kroner i rushtiden. Men det er neppe flertall for 42 kroner som har vært foreslått tidligere.
 • Det må komme flere bomstasjonerbåde for å få en mer rettferdig fordeling og for å øke inntektene. Det innebærer trolig bommer ved Sørlandsparken.
 • Bussen skal få mest penger. Det skal gå til bedre fremkommelighet, nye ruter og flere avganger.
 • Prisene i bommen skal kraftig opp, men det blir neppe en dobling. I dag koster det 21 kroner å kjøre gjennom bommen i rushtiden. Her ved Bjørndalsletta.
 • Bussvekst

  Frp er det eneste partiet som ikke vil være med på å øke prisene i bommen og bruke noe av inntektene til bussen. De andre partiene mener det er på tide med en storsatsing på kollektivtrafikken.

  – Vi har alle sagt at vi skal ta veksten i trafikken på kollektiv, gange og sykkel. Derfor er det bra at vi kan bruke av bompengene og sette de direkte inn i drift, sa KrFs gruppeleder Grete Kvelland Skaara.

  Trond Blattmann mener det er på tide å få helt nye bussruter på steder som i dag ikke har noe tilbud.

 •  

  Trond Blattmann (Ap) mener bompenger må gå til bussbilletter. Kun Frp går mot det. På onsdagens formannskapsmøte møtte også (fra høyre): Abdullahi Mohamed Alason (Ap), Åse Løvdal (Ap), Hans Petter Horve (partiløs), Melissa Lesamana (SV) og teknisk direktør Ragnar Evensen.

  Vanskelig

  Sykkelekspressveier og utbygging av Gartnerløkka er noe av det som skal finansieres.

  Men samtidig er noen politikere skeptiske til at bompengene skal bli en honningkrukke for å betale for dyre utbygginger.

 • Ordfører i Kristiansand, Harald Furre (H), leder arbeidsgruppa som lager forslag til bymiljøavtale for Kristiansand. På onsdagens møte i formannskapet fikk han klare signaler om at det politiske flertallet aksepterer flere nye bommer. Men de vil ikke gå inn på hvor de skal ligge. Her sammen med rådmann Tor Sommerseth og Trond Blattmann (Ap).

  Bomsatsene må nok øke og vi trenger en mer rettferdig fordeling av bompengene. Men kommer det mange penger på bordet, må vi være edruelige i måten vi bruker dem på. Vi skal gjøre ting skikkelig, men ikke flotte oss, sa Pål Harv (H).

 • De virkelig omstridte spørsmålene, bomsatser og plassering, er politikerne varsomme med å komme inn på.

  Nå skal en egen styringsgruppe, ledet av ordfører Harald Furre, ta en ny runde på blant annet disse spørsmålene. Så kommer saken opp i bystyret før forhandlingene med staten starter.

1 kommentar om “Bred enighet blant politikere!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s